Tragické dopravné nehody

30.03.2006 Celý región

Včera v stredu skoro ráno o 5,15 hod. medzi obcami Kochanovce a Udavské havaroval vodič osobného auta zn. VAZ 2107. Podľa informácií, ktoré poskytli polícii ...
Včera v stredu skoro ráno o 5,15 hod. medzi obcami Kochanovce a Udavské havaroval vodič osobného auta zn. VAZ 2107. Podľa informácií, ktoré poskytli polícii jeho dve spolujazdkyne, 72-ročnému pánovi počas jazdy prišlo zle, omdlel a s vozidlom prešiel na ľavú stranu cesty, kde auto narazilo do zvodidiel, pozdĺž ktorých išlo až do zastavenia.

Privolaný lekár už mohol konštatovať len smrť vodiča spôsobenú zrejme infarktom, ale to musí potvrdiť nariadená pitva. Obe spolujazdkyne utrpeli pri nehode len ľahšie zranenia. Toho istého dňa v stredu popoludní o 13,30 hod. vodič nákladného auta Tatra 813 s prívesom šiel po štátnej ceste z Humenného smerom na Sninu. Pred obcou Bela nad Cirochou prechádzal cez nechránené železničné priecestie, kde došlo k zrážke s osobným vlakom, ktorý zabezpečoval pravidelný spoj medzi Humenným a Stakčínom. Pri nehode spolujazdec vodiča z nákladného auta utrpel zranenia, z ktorých sa bude liečiť asi 7 dní. Na vozidlách vznikla škoda, ktorá sa odhaduje na 260 000 korún. Nehodu zavinil vodič nákladného auta, pretože porušil ustanovenia zákona o premávke na pozemných komunikáciách , podľa ktorých je vodič pred železničným priecestím povinný počínať si mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčiť, či môže bezpečne prejsť cez železničné priecestie. Vodič nesmie vchádzať na železničné priecestie, ak je už vidieť alebo počuť prichádzajúci vlak alebo iné dráhové vozidlo.
 

Vyberte región

mark